Stilbloggen

Att synas med stil

Publicerad by Kristina

 

Syns du inte finns du inte. Det gäller mer än någonsin för oss nordbor, speciellt på vinterhalvåret. För dig som tröttnat på att använda reklamreflexer eller som ständigt lånar barnens reflexer finns nu flera både snygga och praktiskt alternativ.

Vi som kör bil vet hur svårt det kan vara att se folk som rör sig längs vägarna, som står vid övergångsställen eller på andra sätt rör sig i trafiken. Men ändå är det lätt att glömma bort att ta på sig reflexer när man själv går ut.

Ibland är det lätt att tro att vi syns mer än vad vi faktiskt gör där ute i mörkret. De flesta olyckor med fotgängare sker faktiskt i tättbebyggda områden med gatubelysning. Därför gör reflexen lika mycket nytta i stan som på landet.

Men trots att en reflex kan halvera olycksrisken får glömska och kanske även fåfänga många att gå utan. Att använda reflex är faktiskt en otroligt smart och billig livförsäkring. Och vem har sagt att reflexer är fult? Nu finns det verkligen inga ursäkter för att inte synas i mörkret!

__________________________

Designern Ann-Sofie Back har tillsammans med försäkringsbolaget If tagit fram en kollektion med reflexplagg och accessoarer. Kollektionen består av jacka, kjol, halsduk, mössa, vantar och en väska. Praktiskt och snyggt!

back01back02back03

 

 

 

 

 

 

 

 

 

jacka_300x300kjol_300x300halsduk_300x300mossa_300x300handskar_300x300vaska_300x300

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mer information om återförsäljare och priser finns här.

__________________________

En annan kvinna som valt att utveckla och förfina designen på reflexer är Ann-Sofie Hermansson med märket Smart in the dark. Kollektionen består av reflexer som fästs med kardborrband runt armar och/eller ben samt ett bälte.

emmanysa5jo37k7zpqg9cqudfq

 

 

 

 

 

 

product_thumb0NWB8VFL

product_thumbFLEMP963product_thumbQBKRWF7N

 

 

 

imagesproduct_thumbFZS71ENG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mer information om priser finns här.

__________________________

Reflexväst är bra och enkelt sätt att synas på. Go Väst gör några kortare varianter med tuffa tryck. Helt klart ett snyggare alternativ till de klassiska neongula ”arbetarvästarna”. Go Väst gör även västarna i barnstorlekar.

GoVast-reflexvest-vast-vuxna2-popomaxproduct_thumb1product_thumbproduct_thumb2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mer information om återförsäljare och priser finns här.

 

VI SES OCH SYNS UTE I MÖRKRET!

 

 

 

 

Publicerad i Accessoarer, Aktuellt, Kvinnligt, Manligt, Shopping | Kommentering avstängd
 

Modeutförsäljning för Världens Barn

Publicerad by Kristina

 

På lördag den 4 oktober arrangeras en stor utförsäljning av modemärken i Stockholm där intäkterna oavkortat går till välgörande ändamål.

1970421_628614870593025_125431054267132481_n

Passa på att i helgen besöka årets upplaga av ”Mode x Världens Barn” där  flera av Sveriges största modevarumärken går samman i en utförsäljning för att gemensamt samla in pengar till ett välgörande ändamål. Varje år tillverkar modeindustrin mängder av provkollektioner till showroom som byts ut lagom till varje säsong. ”Mode x Världens Barn” är ett initiativ att spara dessa plagg och sälja ut dessa till förmån för Radiohjälpens största årliga insamling, Världens Barn.

NÄR: Lördag 4 oktober kl 09.00 –  18.00

VAR: Kammakargatan 11, Stockholm (Ibeyostudio)

Ett 50-tal varumärken deltar bl.a. Camilla Thulin, Charlotte Bonde, Filippa K, Gant, Gul & Blå, Hope, J Lindeberg, Odd Molly, Rodebjer, Stylein, Vagabond, Weekday och Åhlèns.

DSC_2417


 

 

 

 

 

 

Publicerad i Event, Kvinnligt, Manligt, Shopping | Kommentering avstängd
 

Möt mörkret med färg

Publicerad by Kristina

Svart kappa
Hösten här – och det med besked! Nu blir det återigen tillåtet att vira in sig i stora sjalar, värma sig i sköna kappor och knyta på sig rejäla skor.

Hösten är enligt min mening den årstid då det är enklast att klä sig. Nu finns det även möjlighet att använda en stor del av garderoben, för vissa sommarkläder funkar faktiskt fast det blivit kallare. Fortsätt använda sommarblusen men kombinera den med en grovstickad kofta. Låt även sommarkjolen hänga kvar en stund till och kombinera den med ett par tätstickade strumpbyxor och stövlar/stövletter/kängor.

När vi går mot kallare tider är det lätt att låta klädernas färger återspegla mörkret utomhus. De flesta börjar nu plocka fram den mörka höstjackan och snart åker även den svarta vinterkappan på.

Passa på att bryta den mörka trenden genom att kombinera den mörka kappan med fina accessoarer i färg. Sätt färg på handskar/vantar, mössa, halsduk/sjal, väska och skor. Eller varför inte markera midjan på kappan med ett fint skärp. På så sätt får kappan nytt liv!

 

Bilder från Zaras höstkollektion.

Grön väskaBoot m tryckhalsdukVäska plommontubceris väskaRöd väskaPlommonboothandskar

Väska kamel

mössa1 skärp

 

 

 

 

 

 

 

 

Publicerad i Accessoarer, Aktuellt, Kvinnligt, Shopping | Kommentering avstängd
 

Så håller dina badplagg längre

Publicerad by Kristina

SommarAtt handla bikini och baddräkt kan för många vara förenat med visst obehag. Bara att hitta en modell, en färg och en storlek som passar kan vara svårt nog. Och att dessutom stå i ett omklädningsrum och prova kan i sig vara en pärs för vissa.

Men när du väl hittat säsongens badplagg är det en god idé att sköta det noga så det håller hela sommaren och kanske även nästa. Ett badplagg håller i genomsnitt en eller två säsonger beroende på kvalitet, hur mycket du använder det och hur noga du sköter om plagget.

Om du följer dessa enkla tips så behåller dina badplagg både passform och färg längre. Det är det värt!

 

–  Se till att solkräm inte hamnar på plagget då det lätt kan missfärga.

–  Skölj ur och handtvätta med tvål eller milt schampo efter användning.

–  Undvik att tvätta i maskin då det sliter på plagget och använd inte korblekningsmedel.

–  Häng upp och låt torka i skugga eller inomhus. Solen bleker tyget!

–  Undvik i möjligaste mån att sitta på bryggor, klippor och andra ”ruffa” material som sliter på tyget.

 

Nu väntar vi bara på att solen och värmen kommer så vi kan ta ett svalkande dopp i det blå!

 

 

 

Publicerad i Aktuellt, Kvinnligt, Stiliga tips | Kommentering avstängd
 

Vårens snyggaste denim

Publicerad by Kristina

Jeans i all ära men denim är verkligen mycket mer än ett par byxor. För dig som ännu inte utforskat andra typer av denimplagg är det kanske dags. Vårens kollektioner innehåller rekordmycket snyggt. Se själv!

 

Den klassiska manliga jeansskjortan blir i år riktigt feminin genom mjuka material och kvinnliga skärningar. Välj en lite mer klassisk modell med knappar eller en variant med dold knäppning, ljus eller mörk denim. Alla med en härlig passform genom att antingen vara lite figursydda eller att ha ett riktigt mjukt och följsamt material som följer dina former.

 

949                    GSR 949

G-Star Raw, 949 kr

 

Lindex 349Lindex 299

Lindex 299 kr resp. 349 kr

 

HM1              1295

H&M 249 kr, G-Star Raw 1.295 kr

 

MoP 1349            Only 359

Marc O’Polo 1.349 kr, Only 359 kr

 

Hope 1500Hope

 

Hope, 1.500 kr

 

Även jeanskjolen finns förstås i olika modeller. Välj mellan den lite tajtare och rakare modellen (typ pennkjol) eller en lite lösare och ledigare variant.

Lee 749749

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lee, 749 kr

 

499Esprit 499

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Esprit 499 kr

 

Esprit 599Redoute 299

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Esprit 599 kr, Redoute 299 kr.

 

Den klassiska jeansjackan får i år konkurrens om att vara vårens och sommarens snyggaste och coolaste ytterplagg. Nya modeller är bl.a. trenchcoat och ”biker”.

Asos 880         1216

Asos 1.219 kr.

 

Denimjacka-399-kr-HMhmprodQC6FO5O1

H&M 399 kr.

 

Och ja, denimblått passar faktiskt till allt. Men framför allt är det snygg till beige, svart, andra blå nyanser och vitt.

Lycka till med dina denimval!

Screen-Shot-2013-04-18-at-13_35_55

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Publicerad i Aktuellt, Kvinnligt, Shopping | Kommentering avstängd
 

Allt går att sälja med mördande reklam. Eller???

Publicerad by Kristina

Man skulle kunna tro att det är ett för tidigt aprilskämt, men det är det tyvärr inte. Det här är vardag när det gäller hur den amerikanska klädjätten marknadsför sig.

Klädkedjan American Apparel säjer sig vilja förmedla jämlikhet men har inte direkt gjort sig kända för det när det gäller deras kommunikation. Snarare motsatsen. Reklambilderna är i många fall sexistiska, kvinnoförnedrande och ibland rent pornografiska. På detta sätt vill de locka unga kvinnor att handla deras kläder.

Under lång tid har det här uppmärksammats i bl.a. sociala medier och det senaste hårresande exemplet är denna bild på en minikjol. Men allvarligt! Vad är det de försöker sälja egentligen?!

 

american_apparel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nu gäller det att visa vilken makt vi konsumenter faktiskt har. Gör ett aktivt val genom att

- inte handla i American Apparels butiker

- sprida detta NU!!

 

Det här är tyvärr inget nytt för den här klädkedjan. Några av de bilder som fick stor uppmärksamhet förra året gällde unisex-skjortor, skjortor för både män och kvinnor. På hemsidan var den manliga modellen fullt påklädd och fotograferad rakt framifrån. Den kvinnliga modellen… Ja, ni ser ju själva.

 

american2americanamerican01american02

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidningen Resumés nätbilaga skriver idag att American Apparel begår ett varumärkesmässigt självmord. Ja, man får verkligen hoppas det och att allt faktiskt inte går att sälja med vilka metoder som helst.

NU MÅSTE VI TA KONSUMENTMAKTEN PÅ ALLVAR OCH FÖRKLARA FÖR VÅRA DÖTTRAR OCH SÖNER VARFÖR DET HÄR ABSOLUT INTE ÄR OK OCH VARFÖR MAN INTE SKA HANDLA DÄR.

NU ÄR DET NOG!

 

 

 

 

Publicerad i Aktuellt, Kvinnligt, Manligt, Shopping | Kommentera
 

Heja hållbar konsumtion

Publicerad by Kristina

Jag har sagt det förut och jag säger det igen. Några av mina allra bästa klädköp har varit second hand. Det är alltid någon speciell känsla som infinner sig med just såna köp. Jag har kommit fram till att det är en kombination av följande tre saker:

1. Plagget är i visst mått unikt då det inte längre finns i vanliga butiker.

2. Priset är oftast väldigt bra, speciellt i förhållande till att plagget känns unikt.

3. Återvinningstanken och att kunna bidra till en mer hållbar konsumtion är otrolig tilltalande.

Förutom att det finns enskilda second handbutiker driver även de stora välgörenhetsorganisationerna egna affärer runt om i landet. I Stockholm har Stadsmissionen ett antal butiker och de har de senaste åren utvecklat ett nytt försäljningskoncept som heter Remake. Stadsmissionen får in stora mängder gåvor i form av t.ex. kläder, hemtextil och kläder men vissa saker går varken att sälja eller att använda i de sociala verksamheterna. Genom att göra om textilier och möbler behöver man inte slänga utan kan istället sälja de som unika och miljövänliga alternativ.

Remake-produkter går att köpa i Stadsmissionens alla butiker men det finns även speciella Remake-butiker. Härom dagen var jag inne i butiken i Sickla Köpkvarter och där hittade jag bl.a. jeansjackor med påsydda fuskpälskragar, söta sommarklänningar, herrkavajer med unika detaljer och färgglada överkast.

025029028

026

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bland möblerna fanns runda matbord med härliga bordsskivor, ett bord med ett gammalt symaskinsunderrede som ben och ett fint sideboard med kartmotiv på ovansidan. Allt till salu, allt unikt, allt till en billig penning och allt återvunnet.

Heja hållbar konsumtion. Det gör både dig och världen lite gladare!

030031032

034

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Publicerad i Aktuellt, Kvinnligt, Manligt, Shopping, Stiliga tips | Kommentera
 

Lite glamour har ju aldrig skadat

Publicerad by Kristina

När man sitter uppe i kyliga Norden och tycker att mars månad börjat ganska grått kan man gott behöva lite glamour och ögongodis. Nattens begivenheter på Dolby Theater i Los Angeles bjöd på årets glamourfest – Oscarsgalan!

Nej, jag satt inte uppe i natt för att titta ”live” men har däremot ägnat en liten stund på morgonen åt att beundra och förundras över klänningar, frisyrer, accessoarer m.m. som finns förevigade efter att Hollywoods kändisar vandrat på röda mattan på väg in till prisceremonin.

Några av årets trender när det gäller klänningarna kan sammanfattas med följande ord: vågade urringningar och metalliskt skimmer. Detta kräver förstås lite bildbevis och vi börjar med de vågade urringningarna. I år var de så djupa att de i vissa fall inte ville ta slut. Det krävs både ett visst mod och en viss kropp för att bära upp en riktigt djup urringning. Några kvinnor som har de rätta egenskaperna är Charlize Theron, Lupita Nyong’o (bästa kvinnliga biroll ”12 years a slave”), Kate Hudson, Julia Roberts och Julie Deply.

 

Charlize Theron

Lupita Nyong'o

Kate Hudson

Julia Roberts

Julie Deply

 

 

Klänningar som glimmade och gnistrade fanns det förstås även gott om. Några som anammade trenden med metalliskt skimmer var Lady Gaga, Emma Watson, Angelina Jolie, Kristin Chenoweth, Anne Hathaway och Jennifer Garner.

Lady Gaga

Emma Watson

Angelina Jolie

Kristin Chenoweth

Anne Hathaway

Jennifer Garner

 

 

Men till sist var nog ändå Hollywoods ”grand old ladies” allra vackrast. Med ålder kommer erfarenhet och pondus, men inte minst stil. Det är Bette Midler, Meryl Streep och Glenn Close levenade exempel på.

Bette MidlerMeryl Streep

Glenn Close

Bilder: Getty Images

 

 

Publicerad i Accessoarer, Aktuellt, Kvinnligt, Stiliga tips | Kommentera
 

En vintervit jul

Publicerad by Kristina

 

 

 

Rött är förstås den traditionsenligt rätta färgen till jul. Men jag kan inte låta bli att bli ganska trött på alla julröda klänningar, kavajer, blusar m.m. som dyker upp i butikerna i december månad. Ju närmare jul vi kommer brukar dessutom våra hem pyntas i rött. Själv kan jag räkna till ett antal röda juldukar, röda stjärnor i fönstren, röda amaryllis och  julstjärnor på fönsterbräderna och lite annat smått och gott rött julpynt som barnen genom åren kommit hem med från dagis och skola. Så MÅSTE vi verkligen också klä oss i rött?

Mitt förslag är att du i år istället anammar den riktigt vintriga färgen – nämligen vitt. Kan det bli mer vintrigt än så?

Och just som jag sitter och funderar på det här inlägget så dyker Agnes Carlsson upp i TV-rutan under Musikhjälpens sista dag och framför en fantastisk akustik version av ”One last time” – iförd endast vitt. Hade det gått att lämna ett bud på hennes kläder så hade jag absolut gjort det. Så snyggt!

IMG_1949IMG_1958

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Här har du ytterligare inspiration och inköptips när det gäller säsongens snyggaste festplagg i vitt för olika kroppsformer och plånböcker. Varsågod!

 

Mango499Mango 499

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Långärmad klänning med draperad överdel med lite vidd, 499 kr. Holkärmad klänning med accentuerade axelpart i form av lite glitter, 499 kr. Båda kommer från Mango.

 

 

 

Vila 230Zalando 499

 

Cremefärgad figurnära spetsklänning med lång ärm, 499 kr, Zalando. Kortärmad skimrande kälnning i rak modell, 230 kr, Vila.

 

MM 2390MM 2390 krMM2990

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Holkärmsklänning med kontrasterande söm vid ärmarna och i ryggen, 2.390 kr. Klänning med trekvartsärm med veck framtill för extra vidd i kjolen, 2.900. Båda från Max Mara.

 

 

Asos 427OS 650

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kortärmad klänning med print och utställd kjol, 427, Asos. Cremefärgad v-ringad klänning, 650 kr, & Other Stories.

 

070a  OS 550

Draperad klänning med annorlunda ringning, ca 3.700 kr, Boss. Blommönstrad blus i rak modell , 550 kr, & Other Stories.

 

Zara 559bMB3499

 

A-formad ullkjol,  699 resp, stickad top, 599, Zara. Plisserad långkjol, 3.499 kr, by Malene Birger.

 

Lindex 599Zalando 1095

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Och till sist ett par prisvärda långklänningar. Klänning med slits fram, 599 kr, Lindex. Klnning med guld i livet, 1.095 kr, Zalando.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Publicerad i Aktuellt, Kvinnligt, Shopping, Stiliga tips | Kommentering avstängd
 

Det bästa ur H&Ms nya designsamarbete

Publicerad by Kristina

På torsdag den 14 november släpps plaggen för H&Ms samarbete med designern Isabel Marant. Här får du tips på det bästa från den åtråvärda kollektionen – och hur du bär plaggen så de passar dig.

Isabel-Marant-for-HM1

 

Isabel Marant är en Parisbaserad designer, känd för sin feminina och chica stil där hon blandar bohemiska influenser med rockig elegans. Något som genomsyrar även kollektionen för H&M, som består av kläder och accessoarer för såväl kvinnor som tonåringar och män. Kollektionen finns ute i butik och på webben den 14 november.

- Stilen känns väldigt parisisk: att klä upp sig, utan alltför mycket ansträngning och ändå se elegant och sexig ut. Kollektionen genomsyras av den här sortens enkelhet och nonchalans. Alla plagg kan matchas med varandra – det är bara att följa magkänslan. För mig är mode framför allt en fråga om personlighet, kommenterar Isabel Marant.

Känner man sig inte helt bekväm i en alltigenom rockig eller bohemisk stil gäller det att hitta egna sätt att kombinera plaggen. Utgå från det du redan har i garderoben och se vilka kombinationer du kan hitta med under- och överdelar.

Nedan har jag plockat ut de bästa plaggen för kvinnor och du får även mina bästa tips på hur du kan hitta de rätta kombinationerna. Invid plaggen står även priserna, vilka som vanligt när det gäller klädkedjans designsamarbeten ligger en bit över ”normala” H&M priser.

 

Bland byxorna finns några riktigt tuffa varianter. Här är det mönstrade och vaxade jeans, skinnbyxor samt festbyxor som gäller. Denna jeansmodell har smal passform, låg midja och är ankelkort. Denimtyget är vaxat vilket ger en känsla av skinn. Kombineras fint med en mönstrad eller enfärgad blus i fint material och en mjuk kofta.

999 kr

6103_SL_W_49_PR6103_SL_W_47_PR

6103_SL_W_41_PR

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De mönstrade jeansen har normalhögmidja, avsmalnande ben samt broderade revär i sidan. Funkar bäst till en lite lugnare top, t.ex. enfärgad blus lite nonchalant instoppad i byxan, en finstickad tröja eller striktare kavaj.

799 kr

 

 

 

 

 

 

 

Skinnbyxor för dig som vågar! De här är ankelånga med låg midja, smal passform och snörning i sidorna. Tona ner den råa känslan med mjuka stickade plagg+känga/stövlett.

6103_SL_W_03_PR309422_980

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tight festbyxa med resårmidja med paljetter i olika storlekar. Vilken lyxkänsla – nästan lite som lilla sjöjungfrun! Helt klart en byxa för fest. Lika snygga med ett par smala pumps som grövre stövlett/känga. Kombinera upptill med något neutralt som inte tar uppmärksamheten från byxorna.

1.999 kr

6103_SL_W_07_PRisabel-marant-hm-campaign7

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I kollektionen finns bl.a. två mönstrade klänningar i sidenchiffon vilka båda går i svart/vitt. Den första är något figurnära och har lite glittertråd i tyget och puffärm. Den andra har mer volym och blir även snygg som tunika tillsammans med en smal byxa.

999 kr

309421_980isabel-marant-h-and-m-h724

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Min favorit bland topparna är denna fina rymliga chiffonblus. Den är i 100 % silke, har rynk kring ringningen och lite råa kanter. Det blir en striktare känsla när den är knäppt ända upp och lite festligare/sexigare när den får vara lite uppknäppt. Snygg att ha både instoppad och utanpå ett par enfärgade byxor eller kjol.

799 kr

6103_SL_W_37_PR12

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det finns även några fina jackor och stickade koftor. Denna fina lätt vadderad jacka i quiltad bomullstwill sågs Victoria bära vid ett besök i London förra veckan. Riktigt snygg till ett par svarta byxor. (Skorna kommer också från kollektionen – se nedan.)

2.999 kr

6103_SL_W_54_PRCrown Princess Victoria And Prince Daniel Of Sweden Visit Cambridge

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Denna kimonoinspierarade smokingkavaj i ull med sidendetaljer går att använda både med och utan skärp. Det blir mer oversizekänsla utan skärp och du definierar figuren fint med. Kombineras bäst med ett par smala byxor eller smal kjol.

1.299 kr

6103_SL_W_40_PR  hm_isabel_marant_collection-look-book4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bland koftorna finns denna melerade öglestickade ullkofta med krage. Ett säkert kort för den frusne.

1.299 kr

6103_SL_W_01_PR 800x1132xisabel-marant-hm-campaign1_jpg_pagespeed_ic_qPUp9teBvb

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pricket över i är ju som vanligt accessoarerna och Isabel Marant är känd för sina. I H&M-kollektionen finns bl.a. skor, sjalar och lite smycken. De här fina pumpsen är de som Viktoria bär på bilden här ovan. Pumpsen är i mocka, broderade med metallpärlor och en klack på drygt 10 cm.

1.499 kr

Isabel-Marant-for-HM-pumps

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I smyckesväg finns bl.a. ett par örhängen i antikbehandlad mässing samt ett stelt armband.

199 kr

6103_SL_W_13_PR6103_SL_W_28_PR

 

 

 

 

 

 

 

Och sist men inte minst en härlig sjal i sidenchiffong med en massa tunna fransar. Lyser fint upp tillsammans med en enfärgad outfit.

399 kr

6103_SL_W_55_PR

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Publicerad i Accessoarer, Aktuellt, Kvinnligt, Shopping, Stiliga tips | Kommentering avstängd
 
← Older posts