Lite glamour har ju aldrig skadat

Publicerad by Kristina

När man sitter uppe i kyliga Norden och tycker att mars månad börjat ganska grått kan man gott behöva lite glamour och ögongodis. Nattens begivenheter på Dolby Theater i Los Angeles bjöd på årets glamourfest – Oscarsgalan!

Nej, jag satt inte uppe i natt för att titta ”live” men har däremot ägnat en liten stund på morgonen åt att beundra och förundras över klänningar, frisyrer, accessoarer m.m. som finns förevigade efter att Hollywoods kändisar vandrat på röda mattan på väg in till prisceremonin.

Några av årets trender när det gäller klänningarna kan sammanfattas med följande ord: vågade urringningar och metalliskt skimmer. Detta kräver förstås lite bildbevis och vi börjar med de vågade urringningarna. I år var de så djupa att de i vissa fall inte ville ta slut. Det krävs både ett visst mod och en viss kropp för att bära upp en riktigt djup urringning. Några kvinnor som har de rätta egenskaperna är Charlize Theron, Lupita Nyong’o (bästa kvinnliga biroll ”12 years a slave”), Kate Hudson, Julia Roberts och Julie Deply.

 

Charlize Theron

Lupita Nyong'o

Kate Hudson

Julia Roberts

Julie Deply

 

 

Klänningar som glimmade och gnistrade fanns det förstås även gott om. Några som anammade trenden med metalliskt skimmer var Lady Gaga, Emma Watson, Angelina Jolie, Kristin Chenoweth, Anne Hathaway och Jennifer Garner.

Lady Gaga

Emma Watson

Angelina Jolie

Kristin Chenoweth

Anne Hathaway

Jennifer Garner

 

 

Men till sist var nog ändå Hollywoods ”grand old ladies” allra vackrast. Med ålder kommer erfarenhet och pondus, men inte minst stil. Det är Bette Midler, Meryl Streep och Glenn Close levenade exempel på.

Bette MidlerMeryl Streep

Glenn Close

Bilder: Getty Images

 

 

Publicerad i Accessoarer, Aktuellt, Kvinnligt, Stiliga tips. Bookmark the permalink.

Kommentarer inaktiverade.