Heja hållbar konsumtion

Publicerad by Kristina

Jag har sagt det förut och jag säger det igen. Några av mina allra bästa klädköp har varit second hand. Det är alltid någon speciell känsla som infinner sig med just såna köp. Jag har kommit fram till att det är en kombination av följande tre saker:

1. Plagget är i visst mått unikt då det inte längre finns i vanliga butiker.

2. Priset är oftast väldigt bra, speciellt i förhållande till att plagget känns unikt.

3. Återvinningstanken och att kunna bidra till en mer hållbar konsumtion är otrolig tilltalande.

Förutom att det finns enskilda second handbutiker driver även de stora välgörenhetsorganisationerna egna affärer runt om i landet. I Stockholm har Stadsmissionen ett antal butiker och de har de senaste åren utvecklat ett nytt försäljningskoncept som heter Remake. Stadsmissionen får in stora mängder gåvor i form av t.ex. kläder, hemtextil och kläder men vissa saker går varken att sälja eller att använda i de sociala verksamheterna. Genom att göra om textilier och möbler behöver man inte slänga utan kan istället sälja de som unika och miljövänliga alternativ.

Remake-produkter går att köpa i Stadsmissionens alla butiker men det finns även speciella Remake-butiker. Härom dagen var jag inne i butiken i Sickla Köpkvarter och där hittade jag bl.a. jeansjackor med påsydda fuskpälskragar, söta sommarklänningar, herrkavajer med unika detaljer och färgglada överkast.

025029028

026

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bland möblerna fanns runda matbord med härliga bordsskivor, ett bord med ett gammalt symaskinsunderrede som ben och ett fint sideboard med kartmotiv på ovansidan. Allt till salu, allt unikt, allt till en billig penning och allt återvunnet.

Heja hållbar konsumtion. Det gör både dig och världen lite gladare!

030031032

034

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Publicerad i Aktuellt, Kvinnligt, Manligt, Shopping, Stiliga tips. Bookmark the permalink.

Kommentarer inaktiverade.