Att synas med stil

Publicerad by Kristina

 

Syns du inte finns du inte. Det gäller mer än någonsin för oss nordbor, speciellt på vinterhalvåret. För dig som tröttnat på att använda reklamreflexer eller som ständigt lånar barnens reflexer finns nu flera både snygga och praktiskt alternativ.

Vi som kör bil vet hur svårt det kan vara att se folk som rör sig längs vägarna, som står vid övergångsställen eller på andra sätt rör sig i trafiken. Men ändå är det lätt att glömma bort att ta på sig reflexer när man själv går ut.

Ibland är det lätt att tro att vi syns mer än vad vi faktiskt gör där ute i mörkret. De flesta olyckor med fotgängare sker faktiskt i tättbebyggda områden med gatubelysning. Därför gör reflexen lika mycket nytta i stan som på landet.

Men trots att en reflex kan halvera olycksrisken får glömska och kanske även fåfänga många att gå utan. Att använda reflex är faktiskt en otroligt smart och billig livförsäkring. Och vem har sagt att reflexer är fult? Nu finns det verkligen inga ursäkter för att inte synas i mörkret!

__________________________

Designern Ann-Sofie Back har tillsammans med försäkringsbolaget If tagit fram en kollektion med reflexplagg och accessoarer. Kollektionen består av jacka, kjol, halsduk, mössa, vantar och en väska. Praktiskt och snyggt!

back01back02back03

 

 

 

 

 

 

 

 

 

jacka_300x300kjol_300x300halsduk_300x300mossa_300x300handskar_300x300vaska_300x300

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mer information om återförsäljare och priser finns här.

__________________________

En annan kvinna som valt att utveckla och förfina designen på reflexer är Ann-Sofie Hermansson med märket Smart in the dark. Kollektionen består av reflexer som fästs med kardborrband runt armar och/eller ben samt ett bälte.

emmanysa5jo37k7zpqg9cqudfq

 

 

 

 

 

 

product_thumb0NWB8VFL

product_thumbFLEMP963product_thumbQBKRWF7N

 

 

 

imagesproduct_thumbFZS71ENG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mer information om priser finns här.

__________________________

Reflexväst är bra och enkelt sätt att synas på. Go Väst gör några kortare varianter med tuffa tryck. Helt klart ett snyggare alternativ till de klassiska neongula ”arbetarvästarna”. Go Väst gör även västarna i barnstorlekar.

GoVast-reflexvest-vast-vuxna2-popomaxproduct_thumb1product_thumbproduct_thumb2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mer information om återförsäljare och priser finns här.

 

VI SES OCH SYNS UTE I MÖRKRET!

 

 

 

 

Publicerad i Accessoarer, Aktuellt, Kvinnligt, Manligt, Shopping. Bookmark the permalink.

Kommentarer inaktiverade.